Dening : Ana Karunia

Buku minangka gudange ilmu
saka buku kita saged nambah ilmu
buku uga bisa ngasah pengalaman
saka buku kita saged mangerteni
hal-hal ing luar sekitar kita
buku wis dadi kabutuhane bocah sekolah
yen pengin dadi bocah pinter kudhu
sregep maca buku
tanpa buku wong dadi bodho
matur nuwun buku